March 4, 2009

ape ni??huhu

Posted in Uncategorized at 1:40 PM by anokberanok

www.kliks.my/speedy

http://PendapatanSurveyV2.com/?rid=speedy

Advertisements

February 4, 2009

” Everyday Low Fares “

Posted in Uncategorized at 8:59 AM by anokberanok

assalamualaikum…bertemu lg kite dlm ruang siber ni..dlm blog anok beranok..huhu..arini aku nk cite smthg psl tagline kt ats tu..yg MAS Airlines gune..adeh..

bru2 ni..aku ade book online tiket dr MAS utk blk ke smng dgn kwn2 aku 3 org..mule2 aku yg book ats name aku sorg..then kwn aku lak book utk 3 org..patutnye..lps book..MAS akn hntr travel itinerary kt customer sbg bkti yg kite da bli tiket..tp peliknye..aku x dpt..dr 1 hri ke 2 hri smp ke hr ke 3..aku still x dpt..then dtg sorg senior ni cite..system MAS utk online booking crash..means..wlaupun payment successful, tp sbnrnye booking tu x msuk dlm booking system MAS..wlaupun duit da jln..

aku punyela geram..da la bru thu..klu nk book tiket Air Asia..kompem2 skg ni da mahal..cecah 150 maybe utk one way..ntah2..lg mahal dr tu..adoiyai..

arini aku g airport Labuan..g kt MAS counter utk tnye psl ni..aku mtk jgk hak aku sbb aku da book kn..alhamdulillah..lps tggu 1/2 jam..tiket one way dr KK –> Labuan dpt..so dpt gak aku blk naek MAS 4 da 1st time in my life..

tbe turn kwn aku..blh lak jd sengal..dia ckp info booking dr kwn aku x de dlm maklumat dia..perghh..angin aku..da la plan nk blk same2..tibe2..skg ni aku sorg je blk naek MAS..da la naek kt KK..aku da la x penah pegi sane..cmne ni??hallawei..penin2  gwe..ape la da jd dgn MAS ni..ptut la biz x kencang..Air Asia gak ok..wlaupon slalu delay flight..tp x penah lg ade mslh nk booking ni..sengal MAS…geram btul aku..

ni tiket dr KL –> Labuan aku x bli lg..kompem2 naek Air Asia da ni..bpe la pulak tmbg ni..aduii..

January 31, 2009

“alkisah…”

Posted in Uncategorized at 4:05 PM by anokberanok

assalamualaikum…bertemu dgn aku lg..haha..aku la ni yg slalu msuk sini utk update latest cite dgn sesape yg mgkn sudi utk spent mse dlm blog ni..ok..kali ni..aku nk cite smthg yg rsenye slalu n mgkn sdg berlaku di skeliling kite..msti korg bese dgr kn statement kwn mkn kwn, kwn tikam blkg..talam 2 muke n so on..haa..kali ni aku nk cite smthg yg mgkn pd sstgh org..dia akn ckp, “ala bese la tu..wat x thu je”, “ye ke??siot tul..ade gak org cmtu??”,  “hahaha..mcm bdk2 la” @ ape2 la reaksi ble jumpe dgn situasi ni..so..lets talk bout it..

pd aku..mende ni sbnrnye jd pd smua org..kn??korg pon msti penah rse kn??klu bkn korg..mgkn kwn2 korg ke?jiran korg ke?@ sape2 yg korg thu pnh rse ke..msti ade kn..ape feel korg ble rse seme ni??best ke??ade rse nk tikam org yg cmni ngan garfu x??x pun nk cili2kn muke dia ke??@ anythg yg lbh hardcore??uii naa..klu ckp psl mende alah ni..mmg blh wat pns kn??

aku share 1 insiden k..then just be honest to urself..ape korg rse klu jmpe dgn situasi cmni @ pun yg relates cmni..

insiden 1

lets say,korg dok menyewa 1 rmh..nme da myewa..ptutnye @ koman2 la..bile da dok menyewa skali ni n da dok dlm 1thn lbh same2..ape2 mslh blh slow talk kn??bncg2 klu ade smthg yg x bekenan kt ati ke ape ke kn..klu rse sipolan wat x btull..blh je klu nk tgur elok2 kn..da dok 1thn lbh..x kn x leh nk tgur same2 sndri kn??klu si sipolan ni x leh kite tgur direct..tgur cre kias2 ke..x ksh la cmne nk wat..klu x leh tgur sndri..mntk org laen tlg ckp..tp blh kn tgur elok2??tp x de yg nk tgur..laen lak yg dia wat..yg dorg wat..wat muke..msm2 muke..pstu ckp2 blkg la..kdg2 sje tnjuk protes yg dia x puas ati kt org ni..

yg bestnye..bile time ssh..org ni la yg dia cri..bile time sng..x denye dia nk ingt org ni..org ni la yg dia dok geram2..x puas ati..ntah ape slh org ni pon x thu..ntah ape dosa org ni dgn dia pon x thu..dok serumah ni pdahal..blh plak bepakat x puas ati kt org ni rmai2..cthnye klu ade 10 org dok rmh tu..7 org smua x puas ati kt org ni..da org ni..ade 2 org je la yg back up dia..??adeh..da tu cmne??

ade plak tu..da wat kt org ni cmtu..bleh plak g curi duit org ni..bkn skali dua..tp da msuk byk kali..nk ckp..kwn..tp klu da smp tahap cmni..cmne??org ni..nk tgur..tp jnis pnyabar sgt..aku pon kagum dgn kesabaran dia ni..da kne smp cmtu..dia blh sbr lg..aduh..kesian dia dpt kwn cmtu..

so..ape korg rse??pd aku..better ade 1 org kwn je yg btul2 nk kwn dgn kite x kire ssh @ sng kite..dr  ade kwn yg cume nk kwn ble time sng je..kn??

kerana-kawan

” MAS vs Air Asia “

Posted in Rintihan anok beranok at 3:38 AM by anokberanok

salam..bejumpe lg kite dlm rncangan…blog anok beranok..huhu..arini..aku (ahmad boss)..nk cite psl tiket flght yg aku plan nk bli utk blk ke smnjg..dgr betul2 tau cite yg menyayat ati ni..hallawei..ape ke sengal,,nk dgr cmne??kt sini bground music pon x de..lg blh dgr cite aku kn??hahaha..ok2..correction..bce btul2 k..” jgn betulkn intenet anda ” bak kate wan besau..ade ke smlm dia ckp kt aku dia gdh dgn nua..adeh..pstu ckp kt aku klu x caye sudah la..tp dia dgn nua mmg gdh skg ni..dia ckp cmtu..last2..ngaku gak dia sje nk klentong aku..tp x pe..aku rilek je..smlm plus wan besau..ade 2 org lg yg cite kt aku dorg gdh..so..aku x amek port sgt la klu wan besau ckp dia gdh dgn nua..sbb aku thu dia klentong..haha..

ok2..balik kpd tjuk cite aku arini..aku usha tiket kt 2 sites smlm..MAS dgn Air Asia (now..everyone can delay)..besenye klu cuti,nk blk ke smnjg..aku amek Air Asia..ye la..low cost katekn..tp smlm..aku bru thu..MAS offer jauh lg murah dr Air Asia..perghh..nsb baek mse tgh2 usha kt Air Asia tu..aku x book lg..klu x..sje melepas offer dr MAS,,tp yg MAS ni lak..kne book awl la..sbb ahad ni (1hb 2) da tutup twrn dia ni..

MAS offer rm89 utk one way trip dr labuan –> kL..Air Asia lak offer around rm100++ utk one way trip dr labuan ke kL..so..ape kejadahnye  nk naek Air Asia kn??baek naek MAS..hahaha..tp penin gak gwe ni nnti..klu trn kt LCCT..aku da bese..x ksh la nk trn tu lepak kt mne2 pon..tp ni trn kt KLIA..mne aku nk dok ni??hahaha..x pe2..ikt org je..kn??

so..tang usha hrga tiket tu da beyeh da..tang nk bli tu mslh lak..hahaha..duet aku x cukupppppppppppp…aduii..spoil tul la..cmna nk wat ni??

malaysiaairlineslogo_new

vs

logo-airasia

January 30, 2009

” Kami Kembali “

Posted in Kisah Anok Beranok at 5:32 PM by anokberanok

Salam rindu buat smua..ermm..agak lame kami x berkunjung ke sini..ke dlm blog sendri..hehe..bkn ape..msg2 sibuk dgn kehidupan msg2..so..x byk sgt mse blh spent kt sini..ade yg dulunye keje..da quit..smbg blaja smule..ade yg brtukar keje n still cri keje laen..perubahan tu perlu kn..perubahan ke arah penambahbaikan..mcm blog ni gak la..theme da tuka da..haha

so..mne kite nk mule ni ye??k la..let we start our new topic with our latest story..ape yg kami wat skg ni slme kami menghilangkn diri..so..nk mule dr sape ye??kite mule dr abg wan a.k.a wan besau la ye..

so..abg wan ni klu dgr2 cite..skg ni tgh cri keje laen..sblm ni keje kt company lame la..IBH..tp da quit..knp quit??haa..ade la tu sbb2 dia yg trtntu..dgr cite da pkai “evo” skg ni..g mne2..dgn “evo” dia tu la..klu x dulu..dgn moto je..ajak g bdr pon..dgn moto je..blk tgh2 mlm..dgn moto je..tp skg..ape brg naek moto..haha..bgus2..ni slh 1 cth perubahan..dr moto —>”evo”..

makhluk ke-2..boss..haa..yg ni lak da msuk sem ke-2 skg ni..dia ni smbg blaja kt Sbh bah..UMS..amek degree dlm ape ntah..multimedia klu x slp..msuk2 umo da tua..esk2 klua..hahaha..haa lu pk la sendri..haha..lek2..jgn mrh..gurau2 je..blk2 smnjg nnti..jgn pkai cawat lak..ke da x knl kuantan??hahahaha..

insan ke-3..Lan Brasco..lan yang dulunya angkuh..best kn??ni dia sendri yg tulis kt fs dia..dia ni..org yg plg awl bwk diri..org laen x dan mende2 lg..dia awl2 dh bwh diri g kl..bkn bwk diri mende..dia ni g keje sane..kt TMPoint..bgs bdk ni..ade cuti pjg sket je..blk sokmo kuantan..org kate keje2 sane pon..dia ingt jgk la ke anok beranok dia sini..ke guane lan??bereh??

Rauna Baginda…hmm..cmne nk crite ni..ssh nk ckp psl dia ni..kang klu x ckp kang..kecik ati pulok..hahaha..x de la..gurau je nua..dia ni same kes dgn abg wan td..brenti keje..tp niat nk smbg blaja tu ade..cume x msuk2 je lg..dia ckp, ” uniKL dgn KPTM skg ni mne ade wat pengambilan dh..klu ade..aku msuk dh..tp klu blh keje sedak,aku x ngaji doh..aku keje trus je..ke guanne??”..haa..tu la dia ckp bile tnye dia wat mende leni..

Arepiece @ Pentau …yg ni..x thu la..ni btul2 mghlgkn diri..lps je boss brenti keje..dia pulak yg brenti keje..skg ni..katenye da smbg blaja kt kolej mne ye..klu x slp la..belah2 utara rsenye..x pun N9..ntahla..x sure..sbb mmg lost cntct dgn dia ni..ape cer??fs dia pon x update..adoii..ntahla..tp yg psti..mmg dia da smbg blaja skg ni la..amek degree kt 1 kolej..

(nu player 1) Jey…wan paijen @ mat jey katenye leni koya jd bdk kL sbb dia smbg degree kt KPTM kL..x leh nk wat mende la..da x ngaku asal usul doh..hahaha..lek jey..jgn mrh..bkn aku kate..mu hok kate..dia ni quit keje dr IBH dkt2 hjg thn lps (2008) sbb plan nk smbg blaja..dia dpt offer UiTM Arau..tp x g sbb…sbb..jey..blh x bgthu sbb kt sini??hahaha..ade la sbb dia knp..so..dia smbg blaja kt kL..jumpe geng2 KPMIM yg laen kt sane..

Nik Abdullah @ Pok Loh (nu player 2)..same situation with jey..this guy also resigned from IBH last year bcoz of his intention to further study..hallawei..time pok loh je..explain dlm omputih..ganah mu loh..hahaha..dia ni smbg kt KPTM gak..same dgn jey..tp yg bestnye..cre dia brenti tu..katenye..dia nk brenti..x bgthu bos IBH..dia cume ckp nk blk KB sbb ade kndri kwin kakak dia..pdahal dlm mse same..nk brenti doh..ganah2..hahaha

haa..amacam??tu la cite anok beranok skg..hilang bukan selama2nya hilang..tp hilang dtg smula dgn idea & pengisian baru..insyaAllah..so wat mse ni..tu je yg kite blh share..klu ade mse..we all akn sntiasa post cite2 yg latest psl we all @ around us…ok..see u all again..beyeh deh..

September 9, 2008

ape khbr org kampung!!!

Posted in Kisah Anok Beranok at 11:15 AM by anokberanok

hei hei..lme gue menyepi dr arena penulisan blog..bkn ape..bke sgt blog ni,cme bile buke tu,ketandusan idea nk tulis ape..alhamdulillah,stelah skian lme menyepi,arini aku mewakili team anok beranok kembali ke persada penulisan blog…chewahh..

so,skg ni mgkn pd yg thu, anok beranok daa “berpecah”..bkn da x de anok beranok, tp 2 dr ahli anok beranok terikat dgn komitmen msg2 d tmpt laen..sorg kt klang..sorg lg..haha..aku la tu..terdampar jauh kt pulau labuan..

so..yg aku thu skg,msg2 skg ni ikt hala tuju msg2..lan dgn keje Telekom dia,nua,apih,wan besa + (jey n pok loh) ngan IBH (kompeni lame aku..huhu) n aku..study kt UMS…tp ape2 pun..thx 2 the technology..wlaupun ssh nk jmpe..tp kiteorg still keep in touch..alhamdulillah..

hmm..ape lg nk ckp ye..psl aku la sket ye..aku kt sini..mcm da ok la kn..da blh adapt ngan cre hdp n environment sini..fuh..awl2 aritu..survive la gak..da la msuk lmbt..sorg2 je g mne2..skg ni ok la..kwn pun da rmai..hopefully pasni..jodoh lak jumpe kt sini..sape thu??hahaha..k la..aku da x de  idea..laen kli..ade rezki,ade idea..aku tulis lg..bwh ni ade gmbr latest aku kt sini..haha..koya lak upload gmbr sendri..

slmt pose kpd kgkwn ku…27hb aku blk ktn bro!!!!!!

July 31, 2008

teRbanG Jauh~

Posted in Rintihan anok beranok at 3:38 AM by anokberanok

Ku duduk sendirian
Mengenangkan hari-hariku
Yang telah berlalu
Dan yang akan berlalu

Ingin ku tebarkan sayapku
Ku ingin terbang
Tinggi
Jauh

Ku ingin membelah angin lalu
Ku tak mahu duduk diam
Bersahaja
Ingin ku terbang jauh
Dari duri-duri itu
Yang kian menusuk diriku

Dalam kesunyian itu
Ku tangisi seorang diri
Ku terasa sangat sukar
Untuk menghadapinya

Ingin ku luahkan
Kepada mereka
Namun mereka tak bisa memahami
Mereka tak mampu memberikan penyelesaiannya
Meskipun teman rapatku sendiri

Ternyata
Hanya kepadaNya
Tempat ku bergantung
Hanya Dia yang memahami
Keadaan ku kini

Aku masih belum mendapat kepastian itu
Ku rasa sungguh berat di dadaku
Tersimpan seribu duka
Yang teramat

Kala kesunyian itu
Ku teringat wajah-wajah itu
Insan yang ku sayangi
Alangkah bahagia
Kiranya dapat ku ketemu

Hati ku terasa pilu
Namun
Masih terdapat secebis semangat
Aku bukan insan lemah
Yang mudah mengaku kalah

Ku tahu
Inilah ujian dariNya
Yang perlu aku harungi
Meskipun terasa berat

Jangan ku lupa
Masih ramai insan
Yang lebih banyak merasai keperitan
Keperitan ku
Hanya sementara

Kelak
Sinar bahagia akan menyinar
Dan aku
Akan akan bisa mengecapinya

Maka
Bersabarlah
Ku pasti boleh
Mengharunginya!

July 19, 2008

” the adventure of Anok Beranok “

Posted in Kisah Anok Beranok at 9:15 AM by anokberanok

PERPISAHAN
Ketika tiba saat perpisahan janganlah kalian berduka, sebab apa yang paling kalian kasihi darinya mungkin akan nampak lebih nyata dari kejauhan – seperti gunung yang nampak lebih agung terlihat dari padang dan dataran.

KEINDAHAN KEHIDUPAN
Keindahan adalah kehidupan itu sendiri saat ia membuka tabir penutup wajahnya. Dan kalian  adalah kehidupannya itu, kalianlah cadar itu. Keindahan adalah keabadian yag termangu di depan cermin. Dan kalian; adalah keabadian itu, kalianlah cermin itu.

SAHABAT
Sahabat adalah keperluan jiwa yang mesti dipenuhi.
Dialah ladang hati, yang kau taburi dengan kasih dan kau subur dengan penuh rasa terima kasih.
Dan dia pulalah naungan dan pendianganmu. Kerana kau menghampirinya saat hati lupa dan mencarinya saat jiwa memerlukan kedamaian.

LAGU GEMBIRA (K-BOX)
Alangkah mulianya hati yang sedih tetapi dapat menyanyikan lagu kegembiraan bersama hati-hati yang gembira.

**pecoh lagu pah ceroh..haha

July 17, 2008

Perjalanan Hang Jebat ke Negara China….

Posted in Rintihan anok beranok tagged at 2:38 AM by anokberanok

Setelah hazlan pergi...ko membawa diri pula..ishkkhkkk....

Setelah hazlan pergi...ko membawa diri pula..ishkkhkkk....

Berbincang masa depan dengan para sahabat

Berbincang masa depan dengan para sahabat

Arakian, maka tersebutlah kisah yang kononnya hang jebat ingin menuntut ilmu ke negara china…..dalam keadaan negeri pahang yang huru-hara…..hang jebat telah membuat keputusan bahawa dirinya ini masih lagi kekurangan ilmu untuk mempertahankan diri…..tersentak dengan keadaan itu, lalu jebat telah sebulat suara menyatakan hasrat beliau kepada para sahabat….bagaikan halilitar yang memecah bumi, hancur luluh hati para sahabat mendengar khabar berita itu……Didalam pikiran mereka, tanpa jebat, bagaimana mereka hendak mempertahankan bumi pahang itu…sudahlah sultan jarang sekali berada di istana….Datuk Karim telah lari meninggalkan istana kerana keadaan yang tidak menentu kerana cemuh dengan janji-janji mamak bendahara…tambahan pula, dikalangan para sahabat….dato’ bahaman dan tuk kenali terpaksa ke majapahit untuk menjaga bekalan air disana………mat kilau telah berumur dan uzur, haji abdul rahman limbong sudah letih mentadbir negeri pahang…..tuk janggut baru sahaja saja berhijrah ke negeri pahang dan masih mentah dengan pergolakan dalaman……

Namun, jauh di sudut hati para sahabat….pemergian jebat ada hikmah disebaliknya…tujuan beliau adalah untuk kebaikan negeri pahang dan taraf hidup masyarakat…. malah rasulullah menuntut umatnya mencari ilmu hingga ke negara china…menuntut ilmu dari buaian hingga ke liang lahad…sahabat agak faham benar dengan keinginan jebat…kalau hendak makan nasi…maka kenalah makan nasi kesemuanya…jangan ada mee atau bubur…

Hendak dijadikan cerita, sebelum kejadian ini berlaku…haji abdul rahman limbong dan jebat pada mulanya berpakat hendak ke negara china kerana tertarik dengan ilmu kung fu dan wushu disana…mereka telah menghantar perutusan kepada maharaja china..maharaja chua soi lek…tentang keinginan mereka untuk menuntut ilmu…malangnya maharaja telah membantah keinginan mereka….kecewa mereka berdua….

namun jebat masih tidak berputus asa….lalu mengajak abdul rahman berbincang dengan maharaja….namun maharaja tetap dengan pendiriannya..abdul rahman telah berputus asa…didalam hati masih banyak tempat lain hendak berguru….Panas kepala jebat!!!….

Berbalik kepada cerita asal, sesudah beliau menyatakan hasrat kepada para sahabat…maka berangkatlah jebat pada hari jumaat…menaiki tongkang ke negara china…setiba di tengah lautan china selatan….ribut taufan telah memukul menyebabkan lautan bergelora…cemas seketika jebat! terkelu dan terkedu dengan kejadian alam ini…jebat terus mengarahkan nakhoda kapal mencari pulau untuk berselindung daripada ribut ini…setibanya di suatu pulau…tiba satu ombak besar telah menghempas tongkang dan tongkang itu karam…jebat sempat berenang ke tepian pantai….Beliau pengsan di tempat kejadian….Sesedar daripada itu, bangunlah si jebat…melihat keadaan sekeliling..jebat kebingungan…”Dimanakah hamba ini?”…..++bersambung++…….

July 9, 2008

Mari kita berfikir sebentar…..

Posted in GLoBaliSasI-an tagged at 4:05 AM by anokberanok

Surat terbuka untuk PM


Kepada Pak Lah, Perdana Menteri Malaysia Boleh…….

Blah

Hari nie tah hari berapa Pak Lah jadi PM kami
Memang dari dulu kami sokong sampai lani
Tapi hari nie, buka mata, senak perut anak bini……
Tengok Pak Lah habag minyak naik lagi

Memang kami tak tau pasai ekonomi
Yang tau semua Pak Lah ngan kroni
Tapi sampai bila nak jadi lagu nie
Dapat gaji habis tak berbaki

Pak Lah habag tak boleh buat apa
Nie semua ekonomi dunia
Kalau tak naik nanti dunia kata apa
Habis tu yang rakyat dok menderita, tak pa ka

Dulu Pak Lah kata nak jaga rakyat
Kunun Pak lah nak kerja sama sama dengan rakyat……
Nie dok nampak macam nak telan kederat
Dok nampak kami yang nak melarat

Pak Lah kata masalah rakyat nak ambik berat
Kunun tak mau tengok rakyat hidup melarat
Tapi kalau macam nie punya sarat
Darah rakyat pun boleh sejat

Kerajaan ada kata rakyat manja subsidi
Kunun asyik kerajaan saja dok bagi
Sapa kata kami rakyat tak pernah bagi
Tu…yang lima tahun sekali tu….sapa bagi??

Tiap kali naik harga, dok banding sini sana ??
Hampa tengok, kat Thailand lagi mahai dari kita……
Apa jenis depa punya kira
Awat tak ikut pulak Brunai punya harga

Brunai tak leh kira
depa punya minyak berlambak tak terkira
Awat, minyak Malaysia tak dak harga ka?
kalau tidak, tak kan jual minyak kita beli minyak depa

Ada Petronas pun tak leh buat apa
Ada duit sikit, dah nak mengada
Pi buat segala menara pagoda kembaq dua
Nak tunjuk, kami la kaya

Petronas kata kami tak tau apa
Kerajaan yang buat kira bicara
Kami ikut apa depa kata
Royalti jadi ehsan pun kami tak leh kata apa

Kunun dok habag petronas hak rakyat semua
Pakailah minyak petronas, nanti untung dapat kat kita
Nie, nak tanya la….tiap tahun untung beribu juta
Rakyat dapat apa ????? kudis buta….

Hari nie petrol naik, tahan la lagi..
Tengok pulak apa cerita esok pagi
Habis ikan, ayam, cabai sampai ke cili
depa pun sama tumbas naik sekali

Nanti ada la menteri tolong bercakap
Sapa naik harga dia nak pi tangkap
Sampai bila la dia nie nak ubah sikap
Ingat yang dok meniaga kat market tu heran kot dia punya cakap

Pak Lah mau renung nasib kami
Kais hari nie makan untuk kemarin pagi
Anak kecik pun dok ada lagi
Boleh hidup ka kami lagu nie

Dah tak larat nak tanggung cukai
Sini cukai, sana cukai
Dari tanah sampai ke pintu punya ada cukai
Dah sampai masa kot Pak Lah kena guna akai

Jangan dok ingat rakyat macam Pak Lah
Gaji berpuluh ribu hidup tak susah
Ada anak pulak bisnes sebelah sebelah
Dapat tender pun tak payah susah susah

Kami rakyat bukan macam tu
Malah la nie pun dah ada rebus siput babi dgan batu
Sedih sungguh ohhhh negara ku
Biar tak merdeka terus pun tak la kalau lagu tu

Dah sampai masa Pak Lah ingat
Selesai masalah rakyat cepat cepat
Nanti kot rakyat naik meluat
satu undi pun Pak Lah tak dapat

Cukup la sampai di sini
Tobat dah…aku tak mengundi BN kali nie
Parti Barang Naik pulak kot jadi depa lani
Kot ada sapa nak Barang Naik lagi undi la depa lagi…

Yang Benar,
Rakyat yang semakin tak larat

*surat ni dijana oleh komputer cap kambing, tiada tanda tangan diperlukan

Previous page · Next page