May 28, 2008

Salasilah keturunan anok beranok…..

Posted in Pengenalan Anok Beranok tagged at 6:35 AM by anokberanok

Pada suatu ketika dulu d’artagnan berjalan di suatu tempat dinamakan “atabara” atas alasan untuk mencari pekerjaan disana…setiba disana, kelihatan jack sparrow cube mengambil kesempatan keatas three musketeers kerana kelurusan mereka…Berang dengan keadaan yang berlaku, d’artagnan cube merungkai masalah itu…d’artagnan cube menerangkan kepada mereka bahawa jack sparrow cube ‘mengencing di tengah orang ramai’….Bengang diperlakukan begitu..three musketeer cube memukul jack sparrow beramai-ramai…belum sempat dipukul, jack sparrow terus berlari biawak…@#$%#..bengang three musketeer! Ari tu, jack sparrow kalah 10-0 main pes pun, diorg tak kecoh pun…baru sehari menang…tu pun tipis jer, 3-2…terus berkokok..kecoh sekampung…..bermula dari hari itu, d’artagnan dan three musketeer mula berkawan rapat…walaupun berasal dari kemaman…namun d’artagnan tidak janggal bergaul dengan mereka….mereka bersepakat bahawa jika ada permasalahan diantara mereka….akan mereka hadapi bersama..bak kate pepatah…All for one, and one for all!!! Aramis, Athos, Porthos dan D’artagnan mengelarkan diri mereka The Musketeer of East Coast!!!

May 6, 2008

SEJARAH ANOK BERANOK -DR. APIZ-

Posted in Pengenalan Anok Beranok tagged at 5:42 AM by anokberanok

Kisah sejarah ini akan dicerita oleh seorang pakar sejarah yg menkaji oleh penkaji sejarah daerah kuantan. Cerita beliau adalah seperti dibawah!!!

Assalammualaikum!!!! Berceritanya saya disini adalah untuk menceritakan akan asal-usul GENG ANOK-BERANOK yang kini tengah HOT kat bandar KUANTAN. Kelihatan kelibat GENG ANOK-BERANOK ni agak besar badan sekor2…..tapi yang pastinya mereka lebih bagus dan bijak daripada GENG BAS SEKOLAH (Channel 611).

Belum abis setakat itu, keHOTan pasukan keliaran kuantan ini adalah amat active kerana mereka jugak terkenal dengan aktiviti2 meraka yang amat BUSY (busy yang amat) dengan perkara2 untuk memenuhi masa lapang meraka. Mereka terdiri daripada 3+1+1 orang jejaka idaman malaya: (butiran lanjut adalah seperti dibawah)……

————————————————————————————–

Pengasas: Hazlan -LAN- (pengasas pasukan)

Kebolehan: Menrancang tindak tanduk kumpulan. Kebanyakan Rancangan Beliau Lebih kepada activiti makan angin yangtak mengeluar duit….. pssst (Lan bukan kedekut cuma mahu wang beliau dalam keadaan terancang) memang ada sifat ketua.

Hobi: Merancang rancangan yang dirancang dan terancang lebih positif daripada pil perancang keluarga terancang.

————————————————————————————–

CEO: Wan Besor -RIDZWAN- (Pembantu Rancangan)

Kebolehan: Membawa diri sendiri dengan hasrat orang lain akan FOLLOW beliau. ( Tindak Tanduk ini berlaku kerana beliau adalah orang yang paling tahu selok belok kuantan dari bandar hingga ke hutan yang menyebabkan congo-congo yang lain was-was untuk mengikut beliau)

Hobi:Meluaskan pengetahuannya tentang selok belok kuantan kerana beliau berharap yang interview beliau di tourism akan berjaya. psssssst kalu jadi posmen gerenti dapat kerja.

————————————————————————————–

Manager: Nuar -ANUAR- (Pengesah Rancangan)

Kebolehan: Rancangan yang dirancang oleh LAN atau pun WAN mestilah mendapat kelulusan daripada NUAR. Sebabnya ialah kebolehan mengesahannya yang unik untuk menganalisis yang rancangan itu berbaloi atau tak berbaloi untuk di teruskan..pssssst dah macam pengurus plak. Gambar Nuar ala2 pengurus chelsea bakal di upload…harap sabar…

Hobi: Hobi nuar ni agak terbatas dari pengetahuan saya (sry..eh…) ini kerana beliau ialah unpredictable person. Tapi kebelakangan ini hobinya ialah karaoke-kalau ok- dan lagu2 jiwang adalah pilihan beliau….

————————————————————————————–

BOSS:BOSS-IKHWAN- (…BOSS…eh????..ala BOSS laa takdak description. Pasal dia memang macam BOSS)

Kebolehan: GAMBLE!!!!! Hidup mesti Yakin!!! Kalu GAMBLE mesti berjaya….. (Cth.Ajak main boling…biar jarang main gamble…agak2 boleh menang… Masuk unit trust biar pun junior.yakin diri kena hipup kena gamble……memang tabik budak ni pasal resiko la beliau ni masih hidup agaknya…jangan makan diri sudah.

Hobi: Membina rancangan dalam bandar….Sifat ini dipengaruhi daripada kebolehan beliau yang sukakan cabaran dari orang kerana di bandar jer ada orang…(kat hutan orang hutan ada la….). Beliau tidak adventure macam LAN yang sukakan cabaran camel trophy adventure gear!!!(main dengan alam sekitar) tapi lebih pada MINDA….iaitu orang..contoh main boling…karaoke dan macam2 yang korang leh teka…

————————————————————————————–

Assistant Manager:APIZ-HAFIZ-(Pengaruh macam Nuar gak Pengesah Rancangan A.K.A Tukang Setuju Jer)

Kebolehan: Aku yang cerita pun tak paham?? Ini aku tulis p[engalaman komen geng yg lain pada ku!!!Kata mereka aku selalu Membuat perkara yang tak tercapai akal mu!!! Aku gak menjadi org tengah kalu perbalahan antara keluarga untuk merancang tergendala( semua main rasuah aku untuk undi rancangan meraka..kalu undi aku akan naik pangkat jadi CEO???hahahaah……..(Aku rasa pasal kami ada 5 orang kalau dah 2 lawan 2 ??? mesti lah undi aku yang menjadi penentu dah la aku ni yg bongsu sekali dalam geng ni!!! mesti asyik dipergunakan macam ubat guna2 hahaha….(sry eh bab aku panjang dari yg lain)

Hobi: Mencerita pengalaman silam pasal apa sahaja kepada ahli2 anok beranok!!! Tak kisah la cerita tu siaran ulangan ke atau siaran tergendala. Asal budak budak ni tahu aper yg aku nak sampaikan mereka tahu aku dah puas. (Org lain akan menjadi pendengar yg setia (tuju untuk nuar) – pencabar (BOSS)

————————————————————————————–

3+1+1=5

3=LAN, WAN, NUAR (ADIK BERADIK SEKAWAN YANG DOKTOR INGAT KEMBAR SIAM…MUJUR TAK CAMTUM)

+1=BOSS (ADIK DITEMUI MASA RANCANGAN JEJAK KASIHAN….NGAKU SUDAH BIAR BUKAN PuN!!)

+1=APIZ (ADIK ANGKAT JUMPA KAT MEGAMALL…….HILANG WAKTU JALAN2 KAT SANE)

BILA DAH GABUNG=GENG ANOK BERANOK

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =