January 31, 2009

“alkisah…”

Posted in Uncategorized at 4:05 PM by anokberanok

assalamualaikum…bertemu dgn aku lg..haha..aku la ni yg slalu msuk sini utk update latest cite dgn sesape yg mgkn sudi utk spent mse dlm blog ni..ok..kali ni..aku nk cite smthg yg rsenye slalu n mgkn sdg berlaku di skeliling kite..msti korg bese dgr kn statement kwn mkn kwn, kwn tikam blkg..talam 2 muke n so on..haa..kali ni aku nk cite smthg yg mgkn pd sstgh org..dia akn ckp, “ala bese la tu..wat x thu je”, “ye ke??siot tul..ade gak org cmtu??”,  “hahaha..mcm bdk2 la” @ ape2 la reaksi ble jumpe dgn situasi ni..so..lets talk bout it..

pd aku..mende ni sbnrnye jd pd smua org..kn??korg pon msti penah rse kn??klu bkn korg..mgkn kwn2 korg ke?jiran korg ke?@ sape2 yg korg thu pnh rse ke..msti ade kn..ape feel korg ble rse seme ni??best ke??ade rse nk tikam org yg cmni ngan garfu x??x pun nk cili2kn muke dia ke??@ anythg yg lbh hardcore??uii naa..klu ckp psl mende alah ni..mmg blh wat pns kn??

aku share 1 insiden k..then just be honest to urself..ape korg rse klu jmpe dgn situasi cmni @ pun yg relates cmni..

insiden 1

lets say,korg dok menyewa 1 rmh..nme da myewa..ptutnye @ koman2 la..bile da dok menyewa skali ni n da dok dlm 1thn lbh same2..ape2 mslh blh slow talk kn??bncg2 klu ade smthg yg x bekenan kt ati ke ape ke kn..klu rse sipolan wat x btull..blh je klu nk tgur elok2 kn..da dok 1thn lbh..x kn x leh nk tgur same2 sndri kn??klu si sipolan ni x leh kite tgur direct..tgur cre kias2 ke..x ksh la cmne nk wat..klu x leh tgur sndri..mntk org laen tlg ckp..tp blh kn tgur elok2??tp x de yg nk tgur..laen lak yg dia wat..yg dorg wat..wat muke..msm2 muke..pstu ckp2 blkg la..kdg2 sje tnjuk protes yg dia x puas ati kt org ni..

yg bestnye..bile time ssh..org ni la yg dia cri..bile time sng..x denye dia nk ingt org ni..org ni la yg dia dok geram2..x puas ati..ntah ape slh org ni pon x thu..ntah ape dosa org ni dgn dia pon x thu..dok serumah ni pdahal..blh plak bepakat x puas ati kt org ni rmai2..cthnye klu ade 10 org dok rmh tu..7 org smua x puas ati kt org ni..da org ni..ade 2 org je la yg back up dia..??adeh..da tu cmne??

ade plak tu..da wat kt org ni cmtu..bleh plak g curi duit org ni..bkn skali dua..tp da msuk byk kali..nk ckp..kwn..tp klu da smp tahap cmni..cmne??org ni..nk tgur..tp jnis pnyabar sgt..aku pon kagum dgn kesabaran dia ni..da kne smp cmtu..dia blh sbr lg..aduh..kesian dia dpt kwn cmtu..

so..ape korg rse??pd aku..better ade 1 org kwn je yg btul2 nk kwn dgn kite x kire ssh @ sng kite..dr  ade kwn yg cume nk kwn ble time sng je..kn??

kerana-kawan

1 Comment »

  1. farwalis said,

    aku suke la time pompuan tu cucuk tlinga bdak laki tuh gune rumput…sweet jer gitu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: