June 30, 2008

” Sorakan emosi, dicetuskan oleh Anok Beranok ”

Posted in Kisah Anok Beranok at 1:09 AM by anokberanok

huhu…anok beranok kembali beraksi dlm arena penaipan blog slps beberapa hari menyepi..bkn ape..nk serasi2kn diri dgn environment baru tatkala anok beranok menerima kehadiran 2 ahli baru..chewahhhh!! ahaks~~ err..ape nk taip lg ye..tgk je la keGEMBIRAaan mereka (2 ahli baru) bersama kami..hahahaha..perasan sial..

Advertisements

June 20, 2008

” Sero x cayo sapa sini!!! “

Posted in Kisah Anok Beranok tagged at 7:28 AM by anokberanok

Kuantan, 19 Jun 2008 – Anok beranok FC kini berjaya membeli 2 pemain import utk di serap masuk ke dlm kesebelasan utama anok branok Fc di stadium kuantan. Menurut sumber dr penjaga gawang anok beranok, merangkap pengurus anok branok Fc, abe we beso,:”pengurusan anok beranok telah membelanjakan kira2 10-20 sms utk membeli pemain pertahanan dr team sayur, jey & pemain penyerang dr sixth clan, pok loh..ape yg kite hrpkn..2 pemain yg bru sje kite beli ni,mmpu membantu skuad kite utk trus gah di arena blog ini..”

2 pemain bru anok branok memberitahu bhw merka seakan2 tdk percaya yg mereka mendpt peluang utk beraksi bersama2 anok branok..”Sero x cayo sapa sini doh..sakni dok KB lg kito..”,luahan hati dr pemain penyerang,Pok Loh-sumber anok branok

June 18, 2008

Anok branok rekrut org baru??

Posted in Aktiviti Anok Beranok at 1:44 AM by anokberanok

hei hei..anok branok in da house!! wazzup wazzup!!huhu..kt sini team anok branok nk highlight prebius cite yg anok branok post kt sini psl:

“kat sini..aku n my pren nk share aktiviti2 yg kiteorg wat wktu bosan..cubela..mne thu kut2 korg blh praktikkn tatkala korang bosan ke..ape ke..weh satu lg nk ckp..kompeni aku ade keje kosong programmer..2 org nk..nk??

haa..ingt lg x?? (utk sape2 yg alert la dgn blog ni)..sukacitanye team anok branok da dpt pun calon2 yg bakal join anok branok..kembangkn empayar anokbranok..sape??haa..identiti dorg x dpt di dedahkn lg wat mse ni..tggu dorg lps interbiu dulu..klu dorg pass interbiu tu..bru identiti dorg akn di dedahkn..haha

June 17, 2008

Bedtime story…!!!!

Posted in Uncategorized tagged at 3:27 AM by anokberanok

Ada seorang mamat mualaf…muda lagi umurnyer…lebih kurang 30an la kot….baru seminggu masuk islam…dia nie mulaf india…tak tau langsung tentang islam nie…baru nak belajar…die nie bagus sebab rajin bertanyakan orang tentang islam….pada suatu hari tu, ade la member sepekerjaan ngan dia nie ( kerja pejabat la kot…aku pn x tau) ajak pegi sembahyang terawih kt surau hujung kampung…(si mamat nie aku x tau nama aku panggil abdullah la..) “lah…jom pegi terawih malam nie…” kate membernyer…punya la risau mamat nie, die pn cakap..”aku baru jer masuk islam, x berapa pandai sangat nak sembahyang nie, dulu hempas kelapa tau la kot” …….member die ckp-“alah…ape plak nak susah..ko follow jer aper imam buat nanti…aper nk takut..nanti aku bleh ajar ko..” kate abdullah-“Ermm…kalau dh mcm tu, xpe la..aku ikut…aku bkn nyer aper….takut silap nanti…malu plak aku”….”Kalau macam tu, malam nie aku tunggu ko kt surau”kate membernyer berseloroh…

(jam 8.00 malam, hari yang sama)

Pada malam tu…kebetulan orang x ramai sangat…maklumlah…malam 7 likur….org sibuk dh nak raya….biase la kn..org kite…si abdullah nie, bile dh tengok org x ramai sangat…kurang la nervous nyer…x sampai satu saf pn penuh…lebih kurang dalam 10 org+imam…nak dipendekkan cerita….mamat nie pn sembahyang la ikut imam…yang member die nie duduk kt belakang si mualaf nie….imam angkat takbir, die pn ikut…dan seterusnya…..yang kawan die nie punya la dengki…dia pn cuit la mamat nie kt belakang..yang mamat nie pulak..pn ikut sama cuit kt belakang imam…imam plak rilek jer buat xtau…pastu plak, member dier tu jentik telinga member mualaf nie….punya la terkejut mamat nie….terus dier ikut kasi kt imam plak…tersentak imam kene jentik telinga…

past 2-3 rakaat, nak msk tahiyyat akhir…dlm keadaan sujud…member abdullah nie susun sepuluh jari dier…(mcm nk mintak ampun) terus suntut kt bontot belakang abdullah…punya la pedih, abdullah tahan jer…muka dier berkerut menahan kesakitan….ape lagi past 2…terus dier apply kt imam depan nyer…..THUS!!! sepuluh jari menyuntut punggung…terbeliak mata tok imam….dengan sepantas kilat, tindakan reflect dan adrenalin….tok imam melancarkn serangan kekuda ke belakangnya….kekuda itu terus mengenai kepala abdullah…ADUH!!!…abdullah mengerang kesakitan tak terhingga…sambil menggosok kepala….abdullah tanpa berlengah lagi…terus meng’follow’ perbuatan imam tadi ke mangsa dibelakang nya…member abdullah yang tadinya….terbahak ketawa tidak menyedari dier akan menerima balasan yang amat hebat dari abdullah…DBUAKKK!!!! terpelanting si mamat tadi ….terus tersemat di dinding belakang surau….hilang ingatan seketika….terkulai layu….

THE MORAL OF THE STORY

jangan kita menganiaya orang yang tak tau ape – ape ( dgn kate lain nk khianat la )…sesungguhnya tuhan itu maha kaya…

June 13, 2008

kala bosan melanda diri..

Posted in Aktiviti Anok Beranok at 1:19 AM by anokberanok

hmm..bkn ku x sudi tp kau harus mengerti kerna bkn slalu diriku ini mempunyai idea @ cerita utk kita sama2 berkongsi..eh ape aku mgarut ni hah??aku pun x phm..haha..kala bosan melanda diri..ni la jdinye..

kat sini..aku n my pren nk share aktiviti2 yg kiteorg wat wktu bosan..cubela..mne thu kut2 korg blh praktikkn tatkala korang bosan ke..ape ke..weh satu lg nk ckp..kompeni aku ade keje kosong programmer..2 org nk..nk??

mutiara kata hari ini:

“Bila seseorang mengatakan ‘tewas’, fikirkan kejayaan. Bila seseorang menyebut “kalah”, ingatlah mengenai kemenangan. Jika seseorang menyatakan anda “tidak akan mampu”, katakan kepada mereka anda sudah tentu boleh! Dengan sikap anda yang positif, tidak ada gunung yang terlalu tinggi untuk didaki, tidak ada lautan yang terlalu dalam untuk direnangi.”

June 5, 2008

Posted in Rintihan anok beranok tagged at 1:57 AM by anokberanok

Ape kejadahnye ni semua??sape yg slh??gerang la aku gini…ni aku (boss) amek mse naek moto..apis bwk mse ni..aku jd potograper…tu bru kete tu..moto x kire lg tu…mujo camera aku bkn cybershot..klu x…konpem lg byk bukti2 aku upload..ni bru kat kuantan..kt tmpt korg ntah cmne la..klu kt bukit kuantan lg..bukit goh lg…tmpt2 maju cmtu..lg la..hahaha…seme mende nk naek..naek pah ceroh

————————————————————————————-

tmbh sket info..utk menambahkn skt ati kite…!!!!

Harga minyak sepanjang zaman.. (dalam masa 18 tahun – sejak 1990)

zaman Mahathir sebelum 90 – RM 0.89

tahun 1990 – RM 1.10 (kenaikan RM 0.21)

01/10/2000 – RM 1.20 ( kenaikan RM 0.10)

20/10/2001 – RM 1.30 (kenaikan RM 0.10)

01/05/2002 – RM 1.32 ( kenaikan RM 0.02)

31/10/2002 – RM 1.33 (kenaikan RM 0.01)

01/03/2003 – RM 1.35 ( kenaikan RM 0.02)

——> zaman Pak Lah <——-

01/05/2004 – RM 1.37 (kenaikan RM 0.02)

01/10/2004 – RM 1.42 ( kenaikan RM 0.05)

05/05/2005 – RM 1.52 (kenaikan RM 0.10)

31/07/2005 – RM 1.62 ( kenaikan RM 0.10)

28/02/2006 – RM 1.92 (kenaikan RM 0.30)

05/06/2008 – RM 2.70 (kenaikan RM 0.78 )