May 28, 2008

Salasilah keturunan anok beranok…..

Posted in Pengenalan Anok Beranok tagged at 6:35 AM by anokberanok

Pada suatu ketika dulu d’artagnan berjalan di suatu tempat dinamakan “atabara” atas alasan untuk mencari pekerjaan disana…setiba disana, kelihatan jack sparrow cube mengambil kesempatan keatas three musketeers kerana kelurusan mereka…Berang dengan keadaan yang berlaku, d’artagnan cube merungkai masalah itu…d’artagnan cube menerangkan kepada mereka bahawa jack sparrow cube ‘mengencing di tengah orang ramai’….Bengang diperlakukan begitu..three musketeer cube memukul jack sparrow beramai-ramai…belum sempat dipukul, jack sparrow terus berlari biawak…@#$%#..bengang three musketeer! Ari tu, jack sparrow kalah 10-0 main pes pun, diorg tak kecoh pun…baru sehari menang…tu pun tipis jer, 3-2…terus berkokok..kecoh sekampung…..bermula dari hari itu, d’artagnan dan three musketeer mula berkawan rapat…walaupun berasal dari kemaman…namun d’artagnan tidak janggal bergaul dengan mereka….mereka bersepakat bahawa jika ada permasalahan diantara mereka….akan mereka hadapi bersama..bak kate pepatah…All for one, and one for all!!! Aramis, Athos, Porthos dan D’artagnan mengelarkan diri mereka The Musketeer of East Coast!!!

Advertisements

May 27, 2008

Bosan Sungguh La Wei!!!!

Posted in inter tamen at 1:49 AM by anokberanok

Kami kami amat amat bosan bosan….

nah nah ambil ambil lirik lirik ni ni…. wachaa…wachaa..

Banyak sudah yang menegur
Nanti aku kan tersungkur
Dengan gaya ku menggoda
Setiap perempuan di mata

Tapi dunia cukup besar
Untuk simpan rahasia
Sudah terjerat baru terasa bagai
Oh..

(Chorus)
Oh buronan cinta
Terjepit di antara
Dua pacar berbeda
Pada waktu yang sama

Yang kiri belum tutur
Kanan juga begitu
Lebih baik ku lari
Cari pacar yang baru

Aduh.. aku buronan cinta
Aduh.. aduh..

Puas si cari gadis sempurna
Tapi belum ku jumpa
Semua punya kekurangan
Jadi kutambah pilihan

Bagaimana mereka tahu
Semua rahasiaku
Demi kebebasan biarlah bergelar
Oh…

(repeat Chorus)

Aduh.. aku buronan cinta
Aduh.. aduh..
Ku buronan cinta

Sampai kapan ku begini
Ku sendiri pun tak pasti
Mungkin ku begini sampai ke tua

Oh.. oh oh oh oh.. aku..

(repeat Chorus)

Enjoy……..


May 26, 2008

Kerja..Kerja..Kerja..

Posted in Kisah Anok Beranok at 1:32 AM by anokberanok

Wazzup wazzup..anok beranok in da house..haha..pasif gak web blog kteorg ni kn..x aktif mne..k la..kali ini..anokbranok web team nk upload gmba kteorg kt opis kteorg..kteorg keje kt tmpt same..jgn jeles..huhu..bak lirik lagu P.Ramlee “Irama & lagu x dpt di pshkn”..cmtu gak la kiteorg…keje pun same2..kt tmpt yg same..ahaks~~

May 20, 2008

Seloka anok beranok episod 1..

Posted in Trivia at 1:08 AM by anokberanok

Dari bertiga..jadi berempat..

Dari berempat..dh jadi berlima..

Dari berlima..jadi balik berempat..

Knp x jd..berlima semula??

——————————–

blajo kt kpm bertahun sudah

nak tggu ke abih..punyela jenoh

bile dah buleh keje ni..bapokla megoh

skrg nk pakat nk cri rumoh..

——————————-

Dulu dok saje..skg dh keje

Bknnye mende..saje nk crite

_(sila lengkapkn seloka ini)_

_(sila lengkapkn seloka ini)_

———————————————————————————-

*p/s: Peraduan ini terbuka kpd semua warga M’sia..Anak2 di bwh 18thn,sila minta kbnrn ibubapa.

Setiap 1 msg akn di knekn caj RM 0.50.Utk talian tetap TM akn di knekan caj RM1.00/minit..

May 14, 2008

Anok Beranok di KL

Posted in Aktiviti Anok Beranok at 1:54 AM by anokberanok

Welcome!!!!

Ni la hasil dan bukti majlis usahasama yg telah kami jalinkan antra Anok Beranok & 6sixth Clan. Bertempat di KL, wakil dr Anok Beranok telah di bawa ke tapak projek usahama Anok Beranok & 6sixth Clan dgn turut di sertai Executive IT dr MASUM (En.Najib). Pihak Anok Beranok begitu berbesar hati di ats sambutan yg di terima oleh 6sixth Clan sepanjang lawatan kami ke sana. Lawatan diplomatik selama 3 hri bermula dr 9Mei hingga 11 Mei itu di adakan di pusat konvesyen KL.

May 13, 2008

Perjuangan pemuda ktn hadapi kenyataan…..

Posted in Rintihan anok beranok tagged at 3:23 PM by anokberanok

tersentuh hati ini untuk berbicara….perjuangan yang perlu di tempuh oleh penganggur ktn…tidak dpt dibendung lagi….keperitan melihat rakan2 yang lain meninggalkan kampung halaman…meninggalkan member sekalian….namun begitu…usaha tetap diteruskan….survival spirit tetap ada dlm misi pemuda kt ini…tidak pernah mengalah…meninggalkan tanah tumpah sendiri…biarkan mereka pergi!!!…pergi dengan keegoan mereka sendiri…namun mengalah bukan sekali….cari kerja di tempat sendiri…mudah dan senang kita hadapi…..sekian..tengkiu

May 9, 2008

Satu titik permulaan..

Posted in Kisah Anok Beranok tagged at 4:56 AM by anokberanok

Salam..slamat sejahtera n slamat dtg kami ucapkan kpd semua warga pelawat yg sudi melawati & meluangkan sedikit mse anda ke laman blog kami anok branok yg x sbrape ni..huhu..at last..slps bertungkus lumus slama bbrpa minit..berjaya jugak kami anok branok meng’establish’kn blog kami ke dunia siber ini..ohoi (bak kate nua)..huhu..utk 1st time berkecimpung dlm dunia siber ini..kami x byk menghasilkan ape2 madah2 @ mutiara kata yg indah2..cukupla sekadar kami dtg dgn cara kami sndri..skadar utk memeriahkn gelanggang blog..ye dop mu??ke gane??hei hei..erm..ape lg ye nk mengarut kt sini..aku pun x taw..haha..wokeh saim2..ade rezki..kite jupe lg deh??bereh sek kite!!~~


Salam dr team anok branok utk semua “sekutu2” blog yg laen..haha (penulis trsenyum simpul)

**akan dtg :gmbr2 8tvt anok branok dgn kupasan idea lg menarik..nantikn……..

May 6, 2008

SEJARAH ANOK BERANOK -DR. APIZ-

Posted in Pengenalan Anok Beranok tagged at 5:42 AM by anokberanok

Kisah sejarah ini akan dicerita oleh seorang pakar sejarah yg menkaji oleh penkaji sejarah daerah kuantan. Cerita beliau adalah seperti dibawah!!!

Assalammualaikum!!!! Berceritanya saya disini adalah untuk menceritakan akan asal-usul GENG ANOK-BERANOK yang kini tengah HOT kat bandar KUANTAN. Kelihatan kelibat GENG ANOK-BERANOK ni agak besar badan sekor2…..tapi yang pastinya mereka lebih bagus dan bijak daripada GENG BAS SEKOLAH (Channel 611).

Belum abis setakat itu, keHOTan pasukan keliaran kuantan ini adalah amat active kerana mereka jugak terkenal dengan aktiviti2 meraka yang amat BUSY (busy yang amat) dengan perkara2 untuk memenuhi masa lapang meraka. Mereka terdiri daripada 3+1+1 orang jejaka idaman malaya: (butiran lanjut adalah seperti dibawah)……

————————————————————————————–

Pengasas: Hazlan -LAN- (pengasas pasukan)

Kebolehan: Menrancang tindak tanduk kumpulan. Kebanyakan Rancangan Beliau Lebih kepada activiti makan angin yangtak mengeluar duit….. pssst (Lan bukan kedekut cuma mahu wang beliau dalam keadaan terancang) memang ada sifat ketua.

Hobi: Merancang rancangan yang dirancang dan terancang lebih positif daripada pil perancang keluarga terancang.

————————————————————————————–

CEO: Wan Besor -RIDZWAN- (Pembantu Rancangan)

Kebolehan: Membawa diri sendiri dengan hasrat orang lain akan FOLLOW beliau. ( Tindak Tanduk ini berlaku kerana beliau adalah orang yang paling tahu selok belok kuantan dari bandar hingga ke hutan yang menyebabkan congo-congo yang lain was-was untuk mengikut beliau)

Hobi:Meluaskan pengetahuannya tentang selok belok kuantan kerana beliau berharap yang interview beliau di tourism akan berjaya. psssssst kalu jadi posmen gerenti dapat kerja.

————————————————————————————–

Manager: Nuar -ANUAR- (Pengesah Rancangan)

Kebolehan: Rancangan yang dirancang oleh LAN atau pun WAN mestilah mendapat kelulusan daripada NUAR. Sebabnya ialah kebolehan mengesahannya yang unik untuk menganalisis yang rancangan itu berbaloi atau tak berbaloi untuk di teruskan..pssssst dah macam pengurus plak. Gambar Nuar ala2 pengurus chelsea bakal di upload…harap sabar…

Hobi: Hobi nuar ni agak terbatas dari pengetahuan saya (sry..eh…) ini kerana beliau ialah unpredictable person. Tapi kebelakangan ini hobinya ialah karaoke-kalau ok- dan lagu2 jiwang adalah pilihan beliau….

————————————————————————————–

BOSS:BOSS-IKHWAN- (…BOSS…eh????..ala BOSS laa takdak description. Pasal dia memang macam BOSS)

Kebolehan: GAMBLE!!!!! Hidup mesti Yakin!!! Kalu GAMBLE mesti berjaya….. (Cth.Ajak main boling…biar jarang main gamble…agak2 boleh menang… Masuk unit trust biar pun junior.yakin diri kena hipup kena gamble……memang tabik budak ni pasal resiko la beliau ni masih hidup agaknya…jangan makan diri sudah.

Hobi: Membina rancangan dalam bandar….Sifat ini dipengaruhi daripada kebolehan beliau yang sukakan cabaran dari orang kerana di bandar jer ada orang…(kat hutan orang hutan ada la….). Beliau tidak adventure macam LAN yang sukakan cabaran camel trophy adventure gear!!!(main dengan alam sekitar) tapi lebih pada MINDA….iaitu orang..contoh main boling…karaoke dan macam2 yang korang leh teka…

————————————————————————————–

Assistant Manager:APIZ-HAFIZ-(Pengaruh macam Nuar gak Pengesah Rancangan A.K.A Tukang Setuju Jer)

Kebolehan: Aku yang cerita pun tak paham?? Ini aku tulis p[engalaman komen geng yg lain pada ku!!!Kata mereka aku selalu Membuat perkara yang tak tercapai akal mu!!! Aku gak menjadi org tengah kalu perbalahan antara keluarga untuk merancang tergendala( semua main rasuah aku untuk undi rancangan meraka..kalu undi aku akan naik pangkat jadi CEO???hahahaah……..(Aku rasa pasal kami ada 5 orang kalau dah 2 lawan 2 ??? mesti lah undi aku yang menjadi penentu dah la aku ni yg bongsu sekali dalam geng ni!!! mesti asyik dipergunakan macam ubat guna2 hahaha….(sry eh bab aku panjang dari yg lain)

Hobi: Mencerita pengalaman silam pasal apa sahaja kepada ahli2 anok beranok!!! Tak kisah la cerita tu siaran ulangan ke atau siaran tergendala. Asal budak budak ni tahu aper yg aku nak sampaikan mereka tahu aku dah puas. (Org lain akan menjadi pendengar yg setia (tuju untuk nuar) – pencabar (BOSS)

————————————————————————————–

3+1+1=5

3=LAN, WAN, NUAR (ADIK BERADIK SEKAWAN YANG DOKTOR INGAT KEMBAR SIAM…MUJUR TAK CAMTUM)

+1=BOSS (ADIK DITEMUI MASA RANCANGAN JEJAK KASIHAN….NGAKU SUDAH BIAR BUKAN PuN!!)

+1=APIZ (ADIK ANGKAT JUMPA KAT MEGAMALL…….HILANG WAKTU JALAN2 KAT SANE)

BILA DAH GABUNG=GENG ANOK BERANOK

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =